“amacımız, Projeler Üretmek”

Kırkpınar dolayısıyla Edirne’de bulunan Ak Parti Edirne eski Milletvekili Necdet Budak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ne...

Kırkpınar dolayısıyla Edirne’de bulunan Ak Parti Edirne eski Milletvekili Necdet Budak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?sorusuna Budak, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteklediği, Türkiye Ekonomik Politikalar Araştırma Vakfı bünyesinde Amerika’dan iki üniversite ile işbirliğine bir gıda ve tarım politikaları araştırma enstitüsü kurduk. Buradaki amaçta Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde 500 milyar dolar ihracat amaçlı özel sektörün, araştırma, geliştirme, yenilik, inovasyon ve markalaşma gibi konularda projeler yapmak. Çünkü sonuç olarak iş dönüyor, dolaşıyor, bilime dayanıyor. Bu anlamda özel sektörle projeler yapıyoruz.

Reklam
Reklam

Edirne’de Ticaret Odası başkanı Ve Ticaret Odası başkanı ile bir araya geleceğiz. Edirne’nin yereline yönelik projeleri tartışacağız. Bunu yanı sıra da tarım hayattır diye bir projem var. Bu proje kapsamında TRT’de her hafta Cumartesi günleri sabah canlı olarak Türkiye’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Politikalarını anlattığımız bir program. Böyle bir imkanım varken de Edirneli bir hemşehriniz olarak, bu imkanı Edirne’deki sulama projeleri, Ergene nehri gibi önemli projeleri Türkiye gündemine taşımak, hemşehrilerimle heyecan, motivasyon yaratmak için burada bulunuyorum” dedi.

“YEREL VE GENEL SEÇİMLERE ADAY DEĞİLİM”

Seçimlerde aday olacağınız yönünde bilgiler geldiğini, adaylığı düşünüyor musunuz? Sorusuna Budak, “Yerel ve genel seçimlerde herhangi bir adaylığım söz konusu değildir. Ama başbakanımız çağırır, bir görev verirse yaparım. Ama bunu dışında kendim aday adayı olmayı planlamıyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: