''Amacımız Türkiye'yi değiştirmek''

BERLİN - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Bizim amacımız ne olursa olsun AB değildir. Bizim esas amacımız Türkiye'yi değiştirmektir. Türkiye'yi transformasyona uğratmaktır. AB bunun bir vesilesidir" dedi.

Berlin'de yaptığı temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Gül, yeni Alman hükümetinin de bugüne kadar Türkiye ile AB arasında alınmış olan tüm kararlara bağlı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Dolayısıyla bu süreç devam edecektir. Bu sürecin en iyi şekilde devam etmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır. Burada bizim kendimize bakmamız lazım. Bu da Türkiye'nin bu süreci başarıyla götürmesidir."

Reklam
Reklam

Türkiye'nin hedefinin doğal olarak tam üyelik olduğunu ifade eden Bakan Gül, "Yoksa biz AB'ye yarın bugünkü şartlarla tam üye olsak, bugünkü halimizle AB hiç bir şey ifade etmez, açık söylüyorum. Bizim kendimize bakmamız gerekir. Bu katılım sürecini en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir. Almanya da başka ülkelerde farklı düşünenler var. Bunlar normaldir. Zaman içinde görüşleri çok değişecektir. Önemli olan bu sürecin tıkanmamasıdır" dedi.