Amanoslar’ı Kül Olmaktan Yağmur Kurtardı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Amanos Dağları’nda 3 günden bu yana devam eden orman yangınları yağmurun başlamasıyla...

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Amanos Dağları’nda 3 günden bu yana devam eden orman yangınları yağmurun başlamasıyla etkisini kaybederken, havadan müdahale ile soğutma çalışmalarına başlandı.

Dün gece etkisini arttıran ve Akçay köyüne doğru ilerleyen Amanos Dağları’ndaki yangın, sabaha karşı yağmurun yağması ve rüzgarın etkisini kaybetmesiyle kontrol altına alındı. İki ayrı noktada yüksek bölgelerdeki yangın, söndürme helikopterlerinin müdahalesi ile iyice zayıfladı. Bölgede yer yer sağanak yağmurun etkili olmaya başlamasıyla birlikte bölge halkı da rahat bir nefes aldı. Söndürme çalışmalarına Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye'den gelen 44 arazöz, 2 yangın söndürme helikopteri, 13 su tankı, 25 ilk müdahale aracı, 6 dozer ve yaklaşık 400 yangın söndürme işçisi katılıyor.

Reklam
Reklam

Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, İskenderun ilçesine bağlı Suçıkağı, Aşkarbeyli ve Güzelköy köyleri arasında çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bölgede halen hazır kuvvet olan bekleyen ekiplerin yangın tamamen sönene kadar teyakkuzda bulunacaklarını ifade eden Harbi, yangında şu ana kadar 70 hektarı ormanlık, 50 hektarı makilik alan olmak üzere toplam 120 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. Harbi, jandarma ve orman işletme ekipleri tarafından yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma yapıldığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz