Amasaya Valisi Öz Köylülerin Sorunlarını Dinledi

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, il merkezine bağlı Yolyanı ve Abacı köylerinde incelemelerde bulundu, sorunları...

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, il merkezine bağlı Yolyanı ve Abacı köylerinde incelemelerde bulundu, sorunları yerinde dinledi. Vali Öz’e İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat eşlik etti.

Köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Öz, köy muhtarlarından yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Köylere ait tarım ve mera arazilerini de gezen Öz, kendisini bekleyen çocuklarla sohbet ederek oyuncak hediye etti.

Reklam
Reklam

Yaz döneminin başlamasıyla köylerde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin hız kazandığını belirten Öz, önemli bir tarım potansiyeline sahip olan Amasya’nın tarım ve hayvancılıkta modern yönetimlerin kullanılmasıyla verimin arttığını ve buna paralel olarak da tarımdan sağlanan katma değerde artış yaşandığını söyledi.

Amaçlarının köylülerin daha fazla üretim yaparak hayat standartlarını yükseltmek olduğunu ifade eden Öz; “Köylerimizde kullanılmayan ya da bozuk mera arazilerini düzenleyerek ceviz dikiyor ve köylerimize tahsis ediyoruz. Köylerimizde bu ceviz alanlarının bakımını yaparak ürünlerini topluyorlar. Ayrıca Abacı köyümüzün yeni yerleşim yeri konusunda gereken desteği vereceğiz, yeni yerleşim alanının içme suyu, eklektik ve kanalizasyon çalışmalarını yapacağız. Bu köyümüzde sulama göleti yapılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Özel İdaremiz gerekli fizibilite çalışmalarını yaptıktan sonra, konuyu değerlendireceğiz. Köylülerimiz tarafından tespit edilen yeni bir içme suyu kaynağını da inceliyoruz. Bu su kaynağının kapasitesi yeterli bulunursa, bu suyu köyümüze getirmek için gerekli çalışmalara başlayacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: