Amasya Eczacılar Odası Başkanı Gökalp:

Amasya Eczacılar Odası Başkanı Besim Gökalp, vatandaşların sahte ilaçtan korunmaları için ilaçlarını eczaneden almaları gerektiğini söyledi.

Amasya Eczacılar Odası Başkanı Besim Gökalp, vatandaşların sahte ilaçtan korunmaları için ilaçlarını eczaneden almaları gerektiğini söyledi.

Gökalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle son zamanlarda basın yayın organlarında sıkça yer alan sahte ilaçlarla ilgili haberlerin, vatandaşları ve sağlıkçıları tedirgin ettiğini vurguladı.

Sahte ilaç üreticilerinin, insan sağlığını rant malzemesi haline getirdiklerini belirten Gökalp, şunları kaydetti:

"Halkımızı bir nebze olsun rahatlatmak, akıllardaki soru işaretini kaldırmak için şunu belirtmekte fayda var, Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülen ve Türkiye genelindeki tüm eczanelerde başarıyla uygulanan İlaç Takip Sistemi (İTS) sayesinde, piyasada sahte ilaç bulunması mümkün değildir. Çünkü İTS sayesinde, bir ilacın üretim aşamasından hastaya ulaşıncaya kadar tüm aşaması sisteme kaydedilerek veri tabanında saklanır. Dolayısıyla, eczaneden alınan ilacın sahte olması imkansızdır."

Reklam
Reklam

Gökalp, merdiven altı üretim olarak adlandırılan, kim tarafından, nasıl üretildiği belli olmayan ve internetten satılan ürünlerle ilgili olarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Sahte ilaçtan korunmak için ilacınızı eczaneden alın" dedi.

Muhabir: Cihan Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: