Amasya Emniyet Müdürlüğü'nden Şoförlere Eğitim

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ev sahipliğinde ‘Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi...

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ev sahipliğinde ‘Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi Toplantısı’ düzenledi.

Programda konuşan Amasya Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Celal Sarısoy, Türkiye’nin dünyada en fazla trafik kazası yaşanan 10 ülkeden biri olduğunu belirterek, 21. yüzyılda küresel bir güç olan Türkiye’nin artık bu sorunu aşmak zorunda olduğunu söyledi.

Celal Sarısoy toplantıda yaptığı konuşmada, “Trafik kazalarına karışmadan hayatımızı devem ettirebilmemiz için hayatın her bölümünde olduğu gibi, trafikte de kurallara uymamız gerekmektedir. Özellikle ticari araç kullanıcılarının kazaya karışma oranını yüksek olması sebebiyle trafik kurallarına daha fazla riayet etmeleri gerekmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Şoförde bulunması gereken en önemli özelliğin iyi bir psikoloji olduğunu belirten Sarısoy, “İyi psikolojiye sahip olan şoför veya sürücünün kaza yapma olasılığı, kural ihlali yapma olasılığı çok düşüktür. Türkiye’de yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 87’sinin karayolu ile yapılmaktadır. Trafik güvenliğinde önemli mesafeler kat edilse de trafik halen önemli kayıplar verdiğimiz bir alan olma özelliğini sürdürmektedir. Kazaların önüne geçilmesinde ilk ve en önemli faktör insandır. Kazaların yüzde 99’u insan unsurundan kaynaklanmaktadır. Kişisel sorumlulukların bilincine varıp, kurallara uymada göstereceğimiz başarı, sorunun önemli bir kısmının ortadan kalkması için tek başına yeterlidir. İnsanlar trafik kurallarını ihlal ederken genellikle kafalarında ön yargıları vardır. Bu ön yargılardan örnek vermek gerekirse 'Herkes yapıyor sadece benimi görüyorsunuz' ya da 'Ben bu hatayı yaptım ama sorun bakalım niye yaptım' şeklinde bir sürü bahaneler uyduruyorlar. Trafiğe çıkan herkes hiçbir bahane üretmeden, biz insanlar için uyarlanan bütün trafik kurallarına uymalıyız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: