Amasya, Meb’in 2023 Hedefine Yüzde 90 Ulaştı

Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Amasya’nın Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonu hedeflerini şimdiden yaklaşık...

Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Amasya’nın Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonu hedeflerini şimdiden yaklaşık yüzde 90 oranında karşıladığını açıkladı.

Bakanlığın belirlediği 2023 hedeflerinde derslik başına 20 - 24 öğrenci, normal eğitim, okula devam etme, öğretmenin yeterliliği ve performansı gibi kriterler olduğunu anımsatan Taş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Amasya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonundaki hedeflerinin yüzde 90’ını bugün karşılıyor. O hedefe çok yakınız” dedi.

Reklam
Reklam

İlde derslik başına düşen öğrenci ortalamasının ilkokulda 20, ortaokulda 22, liselerde de 27 olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Taş, 4+4+4 eğitim sistemine iyi şekilde hazırlık yaptıklarını, derslik sıkıntısının bulunmazken, az sayıdaki branş öğretmeni açığının da ücretli öğretmenlerle giderildiğini vurguladı.

İl genelindeki 157 ilkokul, 92 ortaokul ve 51 lisede 3 bin 991 öğretmenin görev yaptığını anlatan Taş, öğretmen arkadaşlarına seslendiği 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şunları söyledi;

“Bir ulusun çağdaş ülkeler seviyesine erişebilmesi eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olur. Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene yani sizlere dayalıdır. Geleceğimizin kurucusu sizlersiniz.

Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde fedakarca, vefakarca ve özverili bir biçimde çalışan onurlu kahramanlar olarak, her türlü takdire fazlasıyla layıksınız.

Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere görevi başında şehit düşmüş, ebediyete intikal etmiş ve yakın bir tarihte Van depreminde yaşamını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: