Amasya Protokolü’nün 93. Yıl Dönümü

Amasya Protokolü’nün 93. yıl dönümü nedeniyle Amasya’da konferans düzenlendi.18-22 Ekim 1919 tarihleri arasında Mustafa Kemal...

Amasya Protokolü’nün 93. yıl dönümü nedeniyle Amasya’da konferans düzenlendi.

18-22 Ekim 1919 tarihleri arasında Mustafa Kemal Paşa’nın öncülüğündeki Heyet-i Temsiliye ile İstanbul hükümeti temsilcisi arasında gerçekleşen ve milli mücadele döneminin önemli dönüm noktalarından biri olan Amasya Protokolü’nün imzalanışının 93. yıl dönümü nedeniyle Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde konferans düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Derviş Kılınçkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Vali A. Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay ve diğer davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Amasya Protokolü’nün tarihi önemi ve milli mücadele dönemine etkisi üzerine açıklamalar yapan Doç Dr. Kılınçkaya’ya konferansın sonunda Vali Öz tarafından çiçek ve plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: