Amasya 'Türk Dayanışma Konseyi’nden Açıklama

Amasya Türk Dayanışma Konseyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin’in Midyat ilçesinde yaptığı konuşmada "Biz her...

Amasya Türk Dayanışma Konseyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin’in Midyat ilçesinde yaptığı konuşmada "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan bir iktidarız." sözü üzerine açıklama yaptı.

Konsey Sözcüsü Kamil Terzi yaptığı açıklamada, “Bizim anlayışımıza göre, aynı dili konuşan, aynı inancı paylaşan, ortak bir geçmişi olan ve gelecekte birlikte yaşama duygusuna ve iradesine sahip olan, vatanı ve devleti olan insan topluluklarına millet denir." diye konuştu.

Sayın Başbakan bu açıklamasıyla hangi milliyetçiliği ve hangi milleti ayaklarının altına almaktadır?
Sayın Başbakan, "Kahraman ırkıma bir gül", "Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal" gibi mısralarıyla, vatan ve millet sevgisini ortaya koyan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u mu, yazdığı İstiklal Marşımızı mı, yoksa O'nun milliyetçiliğini mi ayakları altına almaktadır?" dedi.

Reklam
Reklam

Kamil Terzi şunları kaydetti: “Yıllardır Türkiye Cumhuriyeti'ni etnik milliyetçiliğin esiri haline getirerek ırkçı bir yaklaşımla parçalamak isteyenlere hoşgörüyle yaklaşanlar, bölücülere taviz üzerine taviz verenler bizler açısından yok hükmündedir. Türk milleti; bölücülüğü ve bölücüleri baş tacı yapanlara, birliği, kardeşliği, bütünlüğü, sevgiyi, saygıyı ve hoş görüyü ilke edinmiş Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlara, mübarek şehitlerimizin kemiklerini sızlatanlara, analarımızın kanlı gözyaşlarına ihanet edenlere vereceği milli cevabını da, bu çarpık zihniyeti ayaklar altına alacağı zamanı da çok iyi bilmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz