Amasya Üniversitesi Rektörü Orbay:

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Üniversitemiz yüzde 90 oranında fiziksel altyapısını gerçekleştirmiş durumda" dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Üniversitemiz yüzde 90 oranında fiziksel altyapısını gerçekleştirmiş durumda" dedi.

Orbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında müstakil bir üniversite olarak faaliyetlerini sürdüren Amasya Üniversitesi'nin gelişimini hızla sürdürdüğünü söyledi.

Mimarlık Fakültesi"nin önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde hizmet vereceğini anlatan Orbay, "Eğitim Fakültemizin ek binası 365 iş günü içinde tamamlanacak. Fuar alanı olarak bilinen alanı TCDD'den aldık. Buraya Amasya tarihi dokusuna ve mimarisine uygun teknolojik altyapıya sahip bir rektörlük binası yaparak Amasya Üniversitesi'nin fiziksel gelişimini sonlandıracağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Amasya Üniversitesi'nin ilçelerde de yüksekokulları ile varlık gösterdiğini anımsatan Orbay, "Üniversitemiz yüzde 90 oranında fiziksel altyapısını gerçekleştirmiş durumda. Suluova'dan tutun da Gümüşhacıköy'e kadar her birim, kendine yetecek kadar fiziki imkana kavuştu. Bundan sonra tüm gücümüzle bilimsel çalışmalara ağırlık vereceğiz" dedi.

Orbay, Amasya Üniversitesi'nin bilim ve teknoloji alanında önümüzdeki süreçte ciddi çalışmalar yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: