Amasya Üniversitesi Rektörü Orbay:

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, "Türk bilim insanlarınca tasarlanan, Göktürk-2 uydusunun, yörüngesine yerleştirilmesini büyük bir gururla izledik" dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, "Türk bilim insanlarınca tasarlanan, Göktürk-2 uydusunun, yörüngesine yerleştirilmesini büyük bir gururla izledik" dedi.

Orbay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ulusal güvenliğimiz, doğal kaynaklarımızın belirlenmesi ve doğal afetlerin gözlenmesi başta olmak üzere pek çok önemli amaca hizmet etmek için tamamı Türk bilim insanlarınca tasarlanan, Göktürk-2 uydusunun hayırlara vesile olmasını diledi.

Göktürk-2 uydusunun fırlatılması toplantısında, toplantı öncesi ve sonrası bir grup üniversiteli genç tarafından yasal protesto hakkının ötesinde doğrudan şiddet içeren sahnelerinin ortaya çıkarılmış olmasının kamuoyu nezdinde derin üzüntüye sebep olduğunu belirten Orbay, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Olaylar sonrasında görsel ve yazılı medya da çıkan tartışmalar, maalesef bu projeye doğrudan ya da dolaylı katkı sağlamış olanların başarılarını gölgelemiştir. Oysa ki, ülkemizin hızla kalkınmasında ve muasır medeniyetlerin ötesine geçme yarışında en önemli role sahip olan üniversitelerimiz, her türlü fikrin üretildiği, özgürce paylaşıldığı, her türlü farklılığın zenginlik olarak görüldüğü, şiddetin her türlüsüne ilk karşı çıkacak olan önemli kurumlarımızın başında gelmektedir."

Orbay, Türk Üniversitelerinin uluslararası düzeyde başarılarıyla gündeme gelmesinin en büyük temennileri olduğunu söyledi.

Muhabir: Cihan Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz