Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay: "Mimarlık Fakültemiz 40 öğrenci ileeğitim ve öğretime başlayacak"

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Mimarlık Fakültemiz 40 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacak"dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Mimarlık Fakültemiz 40 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacak"dedi.

Orbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin bir çok üniversiteden önce 2012-2013 döneminde 40 öğrenci ile eğitim ve öğretime baylayacağını söyledi

Mimarlık fakültesinin 2012-2013 döneminde eğitim öğretime başlayacağını kaydeden Orbay, "Mimarlık Fakültemiz 40 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacak. Bu bölgedeki ilk fakülte olacak. Amasya'nın 8 bin 500 yıllık bir tarihi var. Bu tarihi dokunun korunması, bu tarihi dokunun gelişen teknolojiyle beraber şehir planlama anlamında yaşanabilir ve korunabilir bir şehir olması anlamında Mimarlık Fakültesi zorunluluğu vardı. Kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığına öğrenci alımına başlayacağız"dedi.

Reklam
Reklam

Orbay, söz konusu fakültenin kentin kimliği ile de örtüşen bir fakülte olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: