Amasya Üniversitesi'nde Yeni Lisansüstü Programlar Açıldı

Amasya Üniversitesi'nde, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Matematik Eğitimi alanlarında lisansüstü programlar açıldı.

Amasya Üniversitesi'nde, Fen Bilgisi Öğretmenliği ve Matematik Eğitimi alanlarında lisansüstü programlar açıldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversitenin sunduğu lisansüstü eğitim programlarına Fen Bilgisi Öğretmenliği doktora ve Matematik Eğitimi yüksek lisans programlarını da eklediklerini söyledi.

Orbay, zaman içerisinde akademik kadrolarındaki öğretim üyesi sayısına paralel olarak, yeni programlar için gerekli müracaatlar yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Fizik ve Biyoloji yüksek lisans programlarına akademik kadrolarımızdaki öğretim üyesi ve laboratuvar şartlarındaki gelişmelere paralel olarak yeniden müracaat edilmiş olup henüz değerlendirme aşamasındadır. Aynı zamanda, diğer üniversitelerle ortaklaşa lisansüstü program açma noktasında, ilgili bölümlerden gelecek talepler, enstitü kurullarınca değerlendirilecek ve gerekli yazışmalardan, onaylardan sonra programlar açılabilmektedir. Ortaklaşa lisansüstü program açma konusunda Amasya-Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Programı için gerekli girişimler başlatılmış olup, bu program da YÖK'te değerlendirme aşamasındadır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cihan Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: