Amasya Üniversitesi’nden Almanlarla Panel İşbirliği

Amasya’da, Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin işbirliğiyle panel düzenlenecek.Amasya Üniversitesi...

Amasya’da, Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin işbirliğiyle panel düzenlenecek.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2012-2013 akademik yılında öğrenci alımını gerçekleştiren mimarlık fakültesinin ilk uluslararası akademik işbirliğini Almanya Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile gerçekleştireceğini söyledi.

Metin Orbay, Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gerhard Steinback’ında katılımıyla 1 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 14’de Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda ‘Amasya’nın Sorunları ve Ulaşım Master Planı’ konulu panel düzenleyeceklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

‘Şehzadeler şehri’ olarak bilinen ve pekçok medeniyete beşiklik etmiş olan Marka Kent Amasya'nın tarihi kent yapısının, doğal güzelliklerinin bilinçli olarak korunması, sürdürülebilirliğinin sağlanması başta olmak üzere Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli tasarım meslek gruplarını içeren Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin mimarlık, şehir ve bölge planlama, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı, iç mimarlık ve çevre tasarımı ile endüstri ürünleri tasarımı bölümlerini bünyesinde barındırdığını anlatan Prof. Dr. Orbay, “Fakültemiz ilk uluslararası akademik işbirliğini Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile gerçekleştirmiştir. Bu işbirliği kapsamında, Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gerhard Steinback başkanlığında öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılacağı bu ziyaret ile her iki fakültenin akademik kadrolarının işbirliği kapsamında nelerin genel olarak yapabileceği tartışılacaktır. Ancak, özel de ise tarihi özelliği olan Marka Kent Amasya için nelerin yapılabileceği konusu ise bizim için bir o kadar önemlidir. Bu ve buna benzer etkinliklerle, Türkiye'de farklı bir model olarak düşündüğümüz eğitim sistemine katkıda bulunmak üzere, bu güzide kentimizde hizmet etme yarışını, üniversitemiz akademik ve idari personeliyle ile birlikte daha ileriye taşımayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Orbay, konuya ilgi duyanları panele davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: