Amasya Vali Yardımcısı Kubalı, Kene Vakalarına Karşı Uyardı

Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, vatandaşları Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, vatandaşları Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kubalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baharın gelmesiyle birlikte kene vakalarının bölgede görülmeye başladığını belirtti.

Söz konusu hastalığın vatandaşın sağlığına karşı ciddi bir tehdit olduğuna dikkati çeken Kubalı, özellikle hafta sonlarında yapılan pikniklerin riskli olduğunu belirterek, kenenin daha çok ormanlık alanlarda var olduğunu hatırlattı.

Amasya'da son iki ayda bununla ilgili 6 vaka olduğunu ifade eden Kubalı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kene vakaları baharın gelmesiyle birlikte görülmeye başlandı. Bu nedenle vatandaşlarımız, özellikle piknik yerlerinde, ormanlık alanlarda, çiftliklerde ve hayvanların bulunduğu alanlarda risk altında. Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Kubalı, vücuda kene yapışması durumunda vatandaşların asla kendisinin müdahale etmemesini, bir sağlık kuruluşuna müracaat ederek, uzmanlardan yardım istemelerinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: