Amasya Valisi Öz:

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, "2013'te kırsal alt yapı ve sulama projelerinin yanı sıra eğitimde ciddi bir hamle yapacağız" dedi.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, "2013'te kırsal alt yapı ve sulama projelerinin yanı sıra eğitimde ciddi bir hamle yapacağız" dedi.

Vali Öz, Amasya'da geçtiğimiz yıl gerçekleşen kamu yatırımları ve hizmetler ile 2013 yılında hedeflenen bazı projeler hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Yeni yılda kırsal alt yapı ve eğitime yönelik yatırımların artarak süreceğini söyleyen Öz, Amasya'nın, sağlıktan, eğitime, spordan, ulaşıma, kültürden tarıma bir çok alanda payına düşen yatırımları aldığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Öz, şunları kaydetti:

"2013'de kırsal alt yapı ve sulama projelerinin yanı sıra eğitimde ciddi bir hamle yapacağız. İl Özel İdaresi olarak kırsal alt yapıya önem vereceğiz. Köy yollarında standardı geliştirmek istiyoruz. Ara yolları daha iyi şartlara getireceğiz. Köy içi parke çalışmalarına ağırlık vermek istiyoruz. Devam eden tarımsal sulama projelerini sürdürmek istiyoruz. Tarımsal faaliyetlerde üreticilere desteklemelerimiz devam edecek. Eğitim konusunda ciddi bir hamle düşünüyoruz. Özellikle 4+4+4 eğitim sisteminden sonra yeni dersliklere ihtiyaç olacağı düşüncesiyle en azından ilk okul ve orta okul anlamında 5-6 tane okul yatırımı düşünülüyor. Devam eden inşaatlar tamamlanacak. Okul öncesi ile ilgili yatırımlar var. Lise yatırım programımız önümüzdeki ay netleştireceğiz. Dolayısıyla eğitimde önemli yatırımlar var. Kültürde önemli yatırımlar var. Sporda çok büyük yatırımlar var. Hepsi başladı 2013'te de devam edecek yatırımlar. Her alanda önemli yatırımlar var."

Turizm konusunda Amasya'nın başarılı bir sezon geçirdiğini ve özellikle yabancı ziyaretçi sayısında sevindirici bir artış olduğunu belirten Öz, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"2012 yılında Amasya'yı 426 bin civarında turist ziyaret etti. Sanıyorum bu 400-500 bin arasında biraz stabil gidip ondan sonra bir hamle daha yapmak gerekiyor. Bu yıl bizim 500 bin hedefini zorlamamız lazım. Bunu zorlamak için bir yandan yeni alanlar ve yeni yatırımlar yapacağız. Özellikle konaklama ve hizmet sektöründe bu artışın karşılığını bulmamız lazım. Kent ne kadar güzel olursa olsun insanlar konaklama ve hizmet sektöründe karşılık bulamadıkları zaman siz turizmden yeterince pay alamıyorsunuz. Genel ziyaretçi sayımız 410 bin den 426 bin'e çıktı. Çok ciddi bin artış yok gibi gözüküyor. Ancak bunların içinde yabancı turist sayısında geçen yıla göre 16 bin olan yabancı turist sayımız 32-33 binlere çıktı. Yüzde yüz bir yabancı turist sayısında artış var. Bu önemli bir rakam. Konaklama sayısında da yüzde 20'lere varan artış var."

Özel sektörün son yıllarda turizme yönelik yatırımlarının sevindirici olduğunu da belirten Öz, yeni yatırımların sürdüğünü söyledi.

Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: