Amasya Valisi Öz, restorasyonu devam eden projeleri inceledi

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, kentte restorasyonu devam eden projeleri inceledi.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, kentte restorasyonu devam eden projeleri inceledi.

Öz, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Koordinatörü Yelgin Mesci ile valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.

Amasya'da kültür, turizm, taşınır taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonu açısından önemli projeler sürdürdüklerini kaydeden Öz, projelerin hızla ilerlediğini anlattı.

Öz, şunları kaydetti:

"Genel bütçeden, İl Özel İdaresi kaynaklarından, belediye ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği projeleri ile yatırım ve çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar valiliğimiz tarihi ve kültürel alanlarda birçok çalışma ortaya koydu. Bunun yanında tarihi yapıların restorasyonu ve turizme kazandırılması için önemli çalışmalar ve yatırımlar devam ediyor. Projelerimiz tamamlandığında Amasya canlanmış olacak."

Reklam
Reklam

Öz, toplantının ardından restorasyonları devam eden Kazanasmaz Konağı, Sofular Mahallesi'ndeki sokak sağlıklaştırılması çalışmaları, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in de katılımıyla tarihi taşhan, bedesten ile eski rektörlük binasında incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: