Amasya’da 1. Sınıflar Ders Başı Yaptı

Amasya’da 102 ilkokul ile 55 ortaokulda birinci sınıf öğrencileri ders başı yaptı.Verilere göre 66 ay...

Amasya’da 102 ilkokul ile 55 ortaokulda birinci sınıf öğrencileri ders başı yaptı.

Verilere göre 66 ay üstü 5 bin 441, veli isteğine bağlı 60 ile 66 ay arası 2 bin 366 öğrencinin ders başı yapmasının beklendiğini belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, “Tedirginlikleri gidermek için gerekli ortamlar hazır. Yeni eğitim sistemini başından beri çok ciddiye aldık. Sayın Valimiz ve ilgili idarecilerle analiz yapıp, okul dağıtımlarını gerçekleştirdik” dedi.

Okul öncesi kayıtların da başladığını ve Öğrencilerin ilk haftayı okul ile arkadaşlarını tanıyacakları kaynaşma eğitimiyle geçireceklerini anlatan Taş, kendilerine fiziki gelişimi yetersiz olduğu düşüncesiyle çocuğunu okula göndermek istemediğini belirten bir velinin dışında müracaatta bulunanın olmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Çok sayıda velinin, çocuklarıyla birlikte okula gelip, derslere girdiği görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: