Amasya'da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Amasya'da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Amasya'da coşkuyla kutlandı.

Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen kutlamalarda Vali A. Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir halkın ve çocukların bayramını kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada çocuklara adanan tek bayram olduğunu ve dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla birlikte kutlandığını vurgulayan Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, "23 Nisan tarihimizdeki en önemli günlerden biridir. Ankara'da 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmasıyla yeni Türk devletinin temellerinin atılmıştır. Cumhuriyete giden yolda ilimizde yayınlanan Amasya Genelgesi'nde 'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' ifadesiyle ilk defa millet egemenliğinden söz edilmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Çocukların ve gençlerin eğitimine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Taş, "Geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı bilgili, toplumun ihtiyaçlarına verebilecek bir şekilde girişken, global düşünüp lokal hareket edebilen, Atatürk ilkelerine bağlı, milli ve maneni değerlerine saygılı olarak yetiştirme sorumluluğu üzerimizdedir" diye konuştu.

Törenlerde okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, çocukların folklor gösterisi sergiledikleri kutlamalar resmi geçitle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: