Amasya’da Deri Üzerine Işlenmiş Resim Sergisi Açıldı

Amasyalı ressam Ömer Ünsal, Hazeranlar Konağı Sergi Salonu’nda deri tuvaller üzerine yaptığı resim sergisini açtı.Derilerin...

Amasyalı ressam Ömer Ünsal, Hazeranlar Konağı Sergi Salonu’nda deri tuvaller üzerine yaptığı resim sergisini açtı.

Derilerin tuval haline dönüşmeden önce birçok işlemden geçtiğini belirten ressam Ünsal, ham deriyi aldıktan sonra tabaklama işlemi yaptırdığını, daha sonra ise deriyi özel boyalar ile boyadığını ve derinin tuval haline gelebilmesi için gereken sürenin yaklaşık bir ayı bulduğunu söyledi.

İşlenmiş deri üzerine resmedilen figürleri kesici ve kazıcı aletler ile aracılığı ile yaptığını kaydeden Ünsal, “Deriden yapılmış bir tablonun yapım süresi bir aydan 6 aya kadar çıkabilmektedir. Normalde insanların alışmış olduğu tuval üzerine yağlı boyadan faklı olarak deri üzerine çalışmayı tercih ettim. Daha önceden vatandaşların çokta görmeye alışık olmadıkları bir çalışmadır bu. Eski bir Türk sanatını tekrar canlandırmaya çalıştım. Çalışmalarımda genelde hayvan figürlerini resmetmeye çalıştım. Hayvanları çok sevdiğim için böyle bir çalışma yaptım. Eskiden çocukların hayvanlarla iç içe oyun oynadıkları oynadıklarını düşünerek bu şekil tablo yapmayı oyun olarak görüyordum. Özellikle deri ile çalışırken çocukluğuma döndüğümü hissediyor, çocuksu bir ruhla çalışmalarımı yapıyorum. Tüm sanatseverleri sergimize bekliyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Resim sergisinin kendisini çok etkilediğini belirten Araştırmacı Yazar Hüseyin Menç, “Kullanılan malzemelerin içerisinde deri kullanılması çok ilginç ve değerli eserler olarak ortaya çıkmış. Tuval üzerine yapılan yağlı boya resim ile deri üzerine işlenen serim arasında fark olduğu muhakkaktır. Deri normalde ilk günkü gibi kendisini koruyan bir madde değildir. Zamanla kırılmalar olabilir. Fakat burada gördüğüm işçilik beni çok etkiledi ressam sanatını çok güzel icra etmiş.” ifadelerini kullandı.

Amasya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni Ömer Ünsal’ın toplam 40 tablodan oluşan resim sergisi 4 gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: