Amasya'da domates güvesi kontrolleri

Sera ve açık alanlarında domates güvesi zararlısına yönelik kontroller başlatıldı.

Sera ve açık alanlarında domates güvesi zararlısına yönelik kontroller başlatıldı.

Amasya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Kayabaşı, Karasenir, Toklucak, Aydoğdu, Karaköprü, Kızılca, Aksalur, Kayrak, Sevincer, Gözlek, Dadı ile Taşova ilçesi Umutlu köylerinde sebzelerin hastalık ve zararlıları konularında çiftçilere eğitim verildiği bildirildi.

Üretim sezonunun başlamasıyla birlikte fide dikimleri tamamlanan seralarda Ziraat Mühendisleri eşliğinde domates güvesi kontrollerinin yapılmaya başlandığını ifade eden yetkililer, söz konusu zararlı ile mücadele konusunda çiftçilere bilgiler verildiğini, kültürel önlemlerin yanı sıra biyoteknik yöntemler ile biyolojik ve kimyasal mücadele konusunda bilgiler verildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: