Amasya’da Emniyet Kemeri Kullanımı Yüzde 55’e Çıktı

Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan 'Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın' projesi olumlu sonuçlar...

Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan 'Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın' projesi olumlu sonuçlar vermeye başladı. Amasya Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ortak araştırmaya göre, yaklaşık iki ay önceki ölçümlerde il merkezinde yüzde 9 çıkan emniyet kemeri kullanım oranı, proje ardından yüzde 55’e çıktı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, vatandaşların trafik kazalarında can kaybını ve yaralanmalarını en az seviyeye indirebilmek için kararlı olarak çalıştıklarını söyledi. Bayazıt, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Halkımıza emniyet kemeri kullanma alışkanlığı kazandırmak ve uzun vadede bilinçli sürücüler yetiştirmek için tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak bu projeyi hazırladık. Yaklaşık iki ay önce Amasya Üniversitesi ile ortaklaşa yapmış olduğumuz araştırmalarda, erkek ve bayan sürücülerin emniyet kemeri takma oranlarıyla ilgili çarpıcı sonuçlar elde ettik. Sonuçlara göre, ilimizde erkeklerde emniyet kemeri takma oranının yüzde 8, bayanlarda yüzde 26 olduğu ve genel oranda yüzde 8,8 olduğunu gördük. Yaklaşık iki ay ekiplerle beraber hummalı bir çalışma yaptık. Bugüne kadar sahada yaptığımız çalışmalarda 48 bin 428 kişiye, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinde ise bin 403 kişiye emniyet kemerinin önemi hakkında eğitimler verdik ve uyardık.

Bu yaptığımız çalışmanın olumlu sonucu her ne kadar gözle görünse de yeni bir anket çalışması yaptık. En son ankete göre emniyet kemeri kullanma oranı bayanlarda yüzde 62,7, erkeklerde yüzde 54,6 ve genel kullanım oranı ise yüzde 55 olduğu tespit edildi. Bu sonuç bizleri çok mutlu etti. Bizler, bu oranı ceza yazarak değil, vatandaşlarımızı sürekli bıkmadan usanmadan bilgilendirerek yakaladık. Çalışmalarımız emniyet kemeri kullanım oranı en az yüzde 90’lara çıkana kadar devam edecek. Yapılan her şey insanlarımızın iyiliği içindir.”

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü Bayazıt, şehir merkezinde hız ihlallerinden kaynaklanan kazaları önlemek amacıyla radarla hız kontrol ve denetimlerin devam ettiğini, İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda, radar ikaz levhaları kaldırılarak seyir halinde şehir içi ve şehir dışında denetimlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: