Amasya’da İçme Suyu Kaynağına Sel Suları Karıştı

Amasya’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Akdağ mevkisindeki kaynağa sel sularının karıştığı öğrenildi.Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına...

Amasya’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Akdağ mevkisindeki kaynağa sel sularının karıştığı öğrenildi.

Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına alan aşırı yağışlar Amasya’da da etkisini gösterdi. İçme suyu ihtiyacının karşılandığı Akdağ mevkisindeki kaynağa sel sularının karıştığı tespit edildi.

Amasya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin tahribata uğrayan su gözelerinde gerekli tedbirleri alıp, kirlenmeye sebep olan gözelerde temizleme işlemleri yaptıkları bildirildi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, suyun rengi ve berraklığının değiştiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Her türlü tedbirin alındığını ve endişe edilecek bir durumun olmadığını vurgulayan Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, “8 Temmuz Pazar günü meydana gelen şiddetli yağışlar şehrimizin içme suyunun temin edildiği Akdağ mevkisinde su gözelerinde tahribata sebep olmuştur. Bu nedenle sel sularının şebeke suyuna karışmasının sonucunda sularımızdaki berraklığın bozulmasına sebebiyet vermiştir. Belediyemizin ilgili birimlerinin gerekli müdahaleleri sonucunda tedbirler alınmıştır. Çok kısa süre içinde sudaki kirlenme giderilecektir. Bu nedenle halkımızın endişeye düşmemesini rica ederim” ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: