Amasya'da okullarda süt dağıtımı başladı

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, beraberindeki heyetle öğrencilere süt ve bisküvi dağıttı.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, beraberindeki heyetle öğrencilere süt ve bisküvi dağıttı.

Nihat Bayramoğlu İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen süt dağıtımına katılan Vali Öz, il genelindeki 66 bin öğrenciye, günlük 33 bin 578 kutu süt dağıtımı yapılacağını söyledi.

Süt hassasiyeti bulunan öğrencilere meyve suyu verileceğini ifade eden Öz, "Devletimizin öğrencilerin dengeli beslenmeleri ve beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi için öğrencilere süt dağıtımıyla ilgili kampanyası var. Burada öğrencilerimizin dengeli beslenmesi ve sağlıklı gelişmesini sağlamak diğer taraftan da ülkemizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ile üreticinin desteklenmesi amaçlanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilere dağıtımı yapılan sütlerin olumsuz bir etki yapmaması için dağıtım öncesi gereken tüm kontrollerinin yapıldığını belirten Öz, şunları kaydetti:

"Bazı öğrencilerimiz okula aç gelebilir, beslenme açısından alışkanlık değişikliği oluyor. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyor arkadaşlarımız. Biz birde öğrencilerimizin olabilecek açlık durumunu da dikkate alarak bu gün ki süt dağıtımını bisküvi ile destekledik. Bu şekliyle sağlıklı bir beslenme olacağını düşünüyoruz."

Süt dağıtımında Amasya Vali Yardımcısı ve Okul Sütü Komisyonu Başkanı Hakan Kubalı, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Deniz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cavit Gülbay'da hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: