Amasya'da Satranç Turnuvası

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Satranç İl Turnuvası düzenlendi.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Satranç İl Turnuvası düzenlendi.

Değişik yaşlardan 74 sporcunun katıldığı turnuvada, ilk 4'e giren katılımcılara plaket verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, satranç sporunun Amasya'da son 10 yıldır unutulmuş bir spor branşı olduğunu söyledi.

Satranç sporuna 2012 yılında ağırlık verdiklerini belirten Acar, "Her türlü spor branşına önem veriyoruz, çünkü gençlerimize önem veriyoruz. Onların kahvehane ve internet kafeler gibi yerlere bağımlı kalmalarını istemiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, en iyi şekilde yetiştirmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yöneltmek bizim görevimiz." dedi.

Reklam
Reklam

Gençlik Merkezlerinde satranç kursları düzenlediklerini vurgulayan Acar, Amasya'da satranç ligi düzenlediklerini, 28 Aralık tarihinden itibaren yeni turnuvalar başlayacağını bildirdi.

Turnuvada, birinciliği Serkan Akın, ikinciliği Halil Tereci, üçüncülüğü de İsa Kaya kazanırken, ilk 14'de yer alan sporculara katılım belgesi verildi.

Muhabir: Cihan Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: