Amasya'da Toplu Sünnet Şöleni

Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği işbirliği ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla düzenlenen toplu sünnet şöleninde 54...

Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği işbirliği ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla düzenlenen toplu sünnet şöleninde 54 çocuk sünnet oldu.

Düzenlenen şölenle delikanlılığa ilk adımlarını atan 54 çocuğa sünnet kıyafetleri de Amasya Belediyesi ve Hayatcan Derneği tarafından ücretsiz olarak verildi. Şölen öncesi minik yavrular üstü açık otobüs ve diğer otobüslerle bando eşliğinde şehir turu attı. Apple Palace Otel’de düzenlenen sünnet şöleninde çocuklar acılarını unutarak doyasıya eğlendiler, ayrıca sünnet olan her çocuğa 1 tane çeyrek altın hediye edildi.

Reklam
Reklam

Amasya Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirten Başkan Cafer Özdemir, "Bünyemizde faaliyet gösteren Hayatcan Derneği çok güzel çalışmalara imza atmaktadır. Hayatcan Derneği bu çalışmalar içerisinde dinimizin bir gereği olan sünneti, maddi imkânsızlıklar nedeniyle yaptıramayan ailelere yardımcı olmak suretiyle birçok çocuğumuz delikanlılığa ilk adım atmalarına yardımcı oluyorlar." dedi.

Sosyal devlet anlamında ihtiyaç sahiplerine önemli derecede yardımlar yapıldığını ifade eden Vali Abdil Celil Öz, "Bunun yanı sıra yerel yönetimlerimizde ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında seferber olmaktadırlar. Bunlardan geriye kalan boşlukları sivil toplum kuruluşları doldurmaktadırlar. Gerek devlet imkânlarıyla, gerek yerel yönetimlerin kaynakları ve sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmasıyla ilimizde çok güzel çalışmalara imza atılmaktadır. Amasya’da açlık sıkıntısı çeken insanımız olduğunu düşünmüyorum çünkü herkes elinden geleni bu konuda yapıyor. Bu günde bu çalışmanın en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. İhtiyaç sahibi insanlarımızın veya müstakil olarak sünnet merasimi yaptıramayan vatandaşlarımızın çocuklarını bu güzel törenle erkekliğe ilk adımlarını attırıyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Abdil Celil Öz ve programa misafir olarak katılan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ile Ordu Valisi Orhan Düzgün sünnet olan her çocuğa birer tane çeyrek altın taktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: