Amasya’da Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Amasya Defterdarı Hanifi Eraslan, Vali Abdil Celil Öz'ü Vergi Haftası nedeniyle makamında ziyaret etti. Ziyarette...

Amasya Defterdarı Hanifi Eraslan, Vali Abdil Celil Öz'ü Vergi Haftası nedeniyle makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Abdil Celil Öz, Amasya’da vergi ödeme alışkanlığının düzene girdiğini söyledi. Vali Öz şunları kaydetti; “Vergi mükellefi olan büyük şirketlerimiz, büyük ihracat yapan şirketlerimizin merkezlerinin il dışında olması bizim için büyük kayıptır. Bu yüzden hem vergide kısmen düşük görünüyoruz, hem de ihracatımız düşük görünüyor. Bizim resmi ihracatımız 63-64 milyon dolar gözükürken, fiili tespitlerimize göre 210 ile 230 milyon dolar arasında değişiyor. Bu orana baktığımızda büyük şirketlerin merkezlerinin ilimiz dışında olması bizi vergi açısından biraz daha düşük gösteriyor. Amasya üretken bir il, dolayısı ile üreten ve vergisini ödeyen bir ildir. Bu anlamda turizmde, tarımda ve sanayideki yeni gelişmelerle birlikte vergi miktarı da artacaktır. Bu anlamda vergi dairesi çalışanlarının, vergi ödeyenlerin ve tüm vatandaşların vergi haftasını tebrik ediyorum.” dedi.
Amasya Defterdarı Hanifi Eraslan, bu yılki vergi beklentilerinin geçen yılın yüzde 10 üzerinde olduğunu belirterek, " Vergi tahakkkukumuz 330 milyon lira, tahsilatımız ise 259 milyon lira.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: