Amasya'daki Büyükbaş Hayvan Sayısı 146 Bin

Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Amasya'da 146 binin üzerinde büyükbaş hayvan...

Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Amasya'da 146 binin üzerinde büyükbaş hayvan yetiştirildiğini söyledi.

Büyükbaş hayvanların 24 bininin damızlık nitelikteki ineklerden oluştuğunu belirten Gülbay, "Hayvancılığımızda sevindirici ve ümit verici bir tablo olarak 10 yıl önce yüzde 46 olan kültür ırkı ve melezi büyükbaş hayvan sayısı yapılan projeler, suni tohumlama faaliyetleri ve çiftçi eğitim çalışmaları sayesinde 2011 yılında yüzde 65'e yükselmiştir. Süt verimi de bu gelişmeye paralel olarak inek sayımız yaklaşık aynı miktarda olduğu halde 10 yıl önce 90 bin ton iken, 2011 yılı sonu verilerine göre 167 bin 123 tona ulaşmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Amasya'da süt sığırı yetiştiriciliği projesi kapsamında geçen yıl projesi kabul edilen 14 kooperatiften 9'una bin 964 hayvan alımı yapıldığını ve 16 milyon 158 bin 712 TL kaynak kullanıldığını anımsatan Cahit Gülbay, "Diğer 5 kooperatifimiz için inşaat ve makine bedeli olarak 3 milyon 152 bin 626 TL kaynak kullanılmış ve hayvan alımı için hazır hale gelinmiştir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: