Amasya’nın Çöpü Tasarrufla Transfer Edilecek

Amasya Belediyesi, çöp transferinde büyük oranda tasarrufun sağlanacağı sıkıştırmalı çöp transfer aracını filosuna kazandırdı.Aldıkları yeni...

Amasya Belediyesi, çöp transferinde büyük oranda tasarrufun sağlanacağı sıkıştırmalı çöp transfer aracını filosuna kazandırdı.

Aldıkları yeni aracı evsel atıkları daha az seferde toplu olarak çöp ayrıştırma istasyonuna taşımada kullanacaklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Şimdiye kadar kentimizin evsel atıkları toplam 10 araçla Boğazköy yakınında bulunan çöp ayrıştırma istasyonuna taşınıyordu. Bu nedenle hem yakıt, hem de araçların diğer giderleri yekün tutuyordu. Bu araç sayesinde her gün araçlarımız çöp istasyonuna gitmeyecek ve ara transfer istasyonunda toplanacak evsel atıklar daha az seferle taşınacak” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Özdemir, Türkiye’nin en modern çöp depolama sahalarından birine sahip olan Amasya’ya kazandırdıkları yeni araçla ayda ortalama 4 bin litre yakıt tasarrufu sağlamış olacaklarını anlattı. Ferhatarası mevkisinde yaklaşık 35 bin liraya kurulan ara transfer istasyonunda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen ve Temizlik İşleri Müdürü Şadi Kayalarlı ile birlikte incelemede bulunan Özdemir, 113 bin liraya mal olan sıkıştırmalı çöp transfer aracının 35 ton kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: