Amatör Balıkçılara ‘tırıvırı’ Uyarısı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, amatör balıkçılar ve balık avı malzemesi...

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, amatör balıkçılar ve balık avı malzemesi satanların tırıvırı ve paraşüt olta tiplerini kullanmamaları uyarısında bulunuldu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan uyarı şu şekilde:

“Tırıvırı, Paraşüt ya da katil tor adıyla da bilinmektedir. Bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarına bir kurşun ağırlık takılarak imal edilen yasal ve ahlaki olmayan bir balık avlama aracıdır.

İnce misinadan imal edilmiş olması nedeniyle su içerisindeki taş, kaya ve ağaç parçalarına takılınca kolayca kopabilmekte, kopan parçalar yıllarca suda kalıp, suda yaşayan yüzlerce canlıyı öldürerek doğal yaşama karşı büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu haliyle tam bir doğa katili olup, aynı zamanda Amatör Balık Avcılığı ruhunu da yok etmektedir.

Reklam
Reklam

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, bu tür gayri ahlaki ve doğayı ve canlıları katleden avlanma araçlarını satan ve kullananları bir kez daha uyarıyor; doğayı, çevreyi ve yaban hayatını korumak ve çocuklarımıza yaşanılabilir bir çevre bırakmak için lütfen tırıvırı satmayın ve kullanmayın diyoruz.

Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğde Tırıvırı - paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaklanmıştır.

Bu düzenlemeye aykırı hareket edenler hakkında, Su Ürünleri Kanunu’nun Ceza Hükümleri gereğince 857 TL idari para cezası verilecektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: