Amatör Dağcı Müdür Falezlerde Temizlik Yaptı

Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatmagül Kırıntılı ve personeli, falezlerde temizlik çalışması başlattı. Aynı zamanda...

Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatmagül Kırıntılı ve personeli, falezlerde temizlik çalışması başlattı. Aynı zamanda amatör dağcı olan Kırıntılı, 30 metrelik falezlerden iple sarkarak çöp topladı.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDİRESİ DE KATILDI

Dünya Çevre Haftası kapsamında Muratpaşa Belediyesi ile Akdeniz Doğa ve Dağ Sporları Kulübü işbirliğinde, Falez 2 Parkı’ndan Düden Şelalesi'nin denizle buluştuğu alana kadar temizlik çalışması başlatıldı. Antalya'nın doğal ve görsel simgesi falezleri korumak amacıyla gerçekleştirilen temizlik çalışması kapsamında 30 metre yüksekliğe ulaşan falezlerden halatla denize inen Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdiresi Fatmagül Kırıntılı ve dağcılar topladıkları çöpleri halat yardımıyla yukarı ulaştırdı. Müdire Kırıntılı, falezlerde biriken çöpleri tehlikeye aldırmadan toplayarak çuvala doldurdu. Ekipler ilk günün sonunda 80 çuval çöp topladı.

Reklam
Reklam

FALEZ KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLİYOR

Çöp topladığı alanda gazetecilere açıklamada bulunan Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatmagül Kırıntılı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında falezlerdeki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla temizlik çalışması başlattıklarını söyledi. Eski Lara Yolu üzerindeki falez parklardaki kirliliğin denize ulaştığının altını çizen Kırıntılı, şöyle konuştu: “Falezlerdeki çevre kirliliğinin hangi boyuta ulaştığını göstermek için çalışma başlattık. Falezlerde temizlik yapma tehlikeli ama profesyonel dağcılardan yardım alıyoruz. Her türlü güvenlik önlemini aldık. Hem temizlik yapıyoruz hem de dikkat çekiyoruz. Görüldüğü gibi kirlilik denize ulaşmış”

Temizlik çalışmasının bir hafta devam edeceğini söyleyen Kırıntılı, sözlerine şöyle devam etti: “Bir haftanın sonunda ortalama 10-15 ton civarında bir çöp çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu sadece bizim ulaşabildiğimiz noktalardan çıkan çöplerin toplamı olacak. Ulaşamadığımız yerler de var. Oralar içinde profesyonel ekiplerden yardım alacağız. Falezleri temiz bir görünüme kavuşturacağız.”

Reklam
Reklam

Kırıntılı ile birlikte falez temizliğinde, 50 belediye personeli ile Akdeniz Doğa ve Dağcılık Spor Kulübü'nden 10 kişi yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: