Amatör Oyunculardan Çanakkale Destanı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasındaki en önemli tarihi zaferlerden Çanakkale Savaşı'na dikkat çeken Talas Belediyesi, bu yıl...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasındaki en önemli tarihi zaferlerden Çanakkale Savaşı'na dikkat çeken Talas Belediyesi, bu yıl dördüncü kez şanlı destanı anlatan tiyatro oyunları sahneledi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleşen oyuna, genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce kişi akın etti. Salonun hıncahınç dolu olduğu iki perdelik oyunda Çanakkale Savaşı sırasında cephede Müslüman Türklerle savaştıklarını fark edip, yaralanan Türk askerinin yanına giderek son vasiyeti üzerine onun köyüne gidip daha sonra kız kardeşiyle evlenen Avustralyalı askerin savaştan önce Avustralya'daki kızının Türk kız kardeşini araması ve sonrasındaki başından geçen olaylar anlatılıyor. Zaman zaman duygu yüklü sahnelerle izleyicileri gözyaşlarına boğan oyunda sinevizyonla da tarihi olaylar perdeye yansıtıldı.

Reklam
Reklam

25 kişilik ekibin gösterisinden sonra konuşan Talas Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Bağırgan, bu yılı belediye olarak Çanakkale yılı ilan ettiklerini belirterek, 4. tiyatro oyununun sahnelendiğini söyledi. Konuşmanın ardından ilk kez tiyatro sahnesinde yer alan oyuncalara plaketleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz