Amatör Sporcular Sağlıklı Tesislere Kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından soyunma odaları ve müştemilatı yenilenerek modernize edilen Bağlarbaşı Spor Tesisleri törenle...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından soyunma odaları ve müştemilatı yenilenerek modernize edilen Bağlarbaşı Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı. Amatör spor kulüplerinin hepsine destek vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Recep Altepe, genç sporculara seslenerek, “Tesis desteği Büyükşehir’den, başarı sizden” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Bağlarbaşı Spor Tesislerini de genç sporcuların hizmetine sundu. Kulüp tarafından kullanılmasına rağmen ihtiyacı karşılamayan yaklaşık 300 metrekare alanlı soyunma odaları ve müştemilat baştan sona modernize edilirken, genç sporcular daha sağlıklı ortamda spor yapma imkanına kavuştu. Bağlarbaşı Spor Kulübü’nün sezon açılışı ile birlikte yapılan tesislerin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, amatör spor kulüplerinin mahallelerde gençlerin spora yönlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Tamamen gönüllülük esası ile gençlere spor imkanı sunan amatör kulüpleri desteklemek için bugüne kadar ellerinden gelini yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Hemen hemen her semte kazandırdığımız sahalarla, artık amatör sporcularımız da deplasman ve iç saha heyecanını yaşamaya başladı. Artık gençlerimiz kendi mahallelerinde, taraftar desteğini de alarak müsabakalara çıkıyor. Biz sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Tesis bizden, saha bizden, başarı sizden” dedi.

Reklam
Reklam

Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da son 10-15 yılda spor alanında da büyük değişim yaşandığını söyledi. Şu an amatör kulüplerde forma giyen sporcuların çok şanslı olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Çok değil daha 15 yıl öncesine kadar Bursa’da suni ve doğal çim saha olarak belki Velodrom sahaları ile Atatürk Stadı’nı görebilirdik. Profesyonel futbolcular bile yağışlı havalarda çamur içinde maçlarını yaparlardı. Bugün ise merkezi ve mahalli idare bu işi birbirine bırakmadan elini taşın altına koydu ve bu muhteşem tesisler bir bir hizmete sunuldu. Düne kadar kaldırım taşı döşeyen, çöp toplayan, kanalizasyon yapan belediyeler artık yaşamın her alanına dokunur oldu” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçe sınırları içindeki amatör kulüplere gerek malzeme gerekse tesisleşme konusunda gerekli desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye genelinde bakıldığında Osmangazi’nin sporda tesisleşme açısından birçok ili geride bıraktığını ifade eden Dündar, “Bu tesisleşmede belediyelerimizin payı büyük. Biz bundan sonra da sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ancak biz bu çalışmaları yaparken, sporcularımızdan ve kulüplerimizden beklentilerimiz var. Bursa’nın adını il dışında ve yurt dışında duyurmalarını istiyoruz. Bursalı sporcularımızın olimpiyatlara gitmesini istiyoruz. Kulüp yöneticilerimiz artık bu hedeflere yönelmeli” dedi.

Reklam
Reklam

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ise, bu tesislerin çok kötü durumda olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla modern ve sağlıklı hale geldiğini kaydetti.

Bağlarbaşı Spor Kulübü Başkanı Yahya Demir de 250 lisanslı sporcu ile hizmet verdiklerini belirterek, desteklerini kendilerinden esirgemeyen Altepe’ye teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz