Ambulans helikopter hayat kurtardı

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde elektrik direğinden düşmesi sonucu karaciğerinde iç kanama meydana gelen elektrik operatörü, ambulans helikopterle İzmir'e sevk edildi.

Özel bir firmada çalışan Murat Güryalı'nın (29), elektrik çarpmasının ardından 6 buçuk metrelik direkten düşmesi sonucu karaciğerinde iç kanama olduğu ve Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Bodrum 112 Acil Servis Sorumlu Hekimi Ömür Aydoğan, sevk edilen hasta ile ilgili "İlk önce elektrik çarpmış ve sonra 6 buçuk metrelik direkten yere düşmüş. Hastanın, genel organ yaralanması olarak karaciğer içinde ciddi bir kanaması var. Bu kanamada hayatını tehdit ediyor. Bu yüzden normal ambulansla hastayı sevk etmek imkansız. Helikopter sisteminden yardım istedik. 112'nin bu sistemi yine bize yardımcı oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Hastanın 40 dakika gibi bir sürede İzmir'de olacağını kaydeden Dr. Ömür Aydoğan "Gerekli müdahaleler orada yapılacak. Karaciğerinde iç kanama var. Karaciğer kapsülünü zorlayan bir kanama. Hastanın kan değerleri düşmüş. Burada korkulan şey bu kapsülüm aniden yırtılıp hastanın hayatını kaybetmesidir. O yüzden hastanın takip edilip anında müdahale edilmesi gereken bir merkeze ulaştırılması gerekiyor" dedi.

İzmir'den çağrılan ambulans helikopter Bodrum'a gelerek Şehir Stadı'na iniş yaptı. Yalarıyı alan helikopter tekrar havalanarak İzmir'e doğru hareket etti.