Ambulans Helikopter Kazım Mert Bebek İçin Havalandı

Fethiye Devlet hastanesinde erken doğum sonucu dünyaya gelen Mert bebek solunum yetmezliği ve prematüre olması...

Fethiye Devlet hastanesinde erken doğum sonucu dünyaya gelen Mert bebek solunum yetmezliği ve prematüre olması nedeniyle Ambulans helikopterle Antalya’ya umuda uçtu.

Bebeğin sevki sırasında hastane bahçesinde toplanan çok sayıda vatandaş Ambulans helikopterin geliş nedenini öğrenmeye çalıştı. Edinilen bilgilere göre Fethiye devlet hastanesi temizlik hizmetlerinde görevli Hamdiye Çolak ikinci bebeğini erken olarak dünyaya getirdi. 28 haftalık Bin 430 gram olarak dünya’ya gelen erkek bebeğe Kazım Mert ismi verilirken bebeğin prematüre olması ve Akciğerlerinin gelişememesi nedeniyle Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmesi kararlaştırıldı. Antalya’dan gelen 112 Acil ambulans helikopter Fethiye Devlet Hastanesi pistine inerek doktor kontrolündeki küvezdeki bebeği alarak umuda uçtu. Bu sırada çok sayıda vatandaş hastane bahçesinde meraklı bakışlar arasında ambulans helikopteri izlerken bebeğin babası Süleyman Çolak’da yakınlarıyla birlikte karayolu ile Antalya’ya hareket etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: