Ambulans Helikopterle "sağlığa" Uçtu

İZMİR (A.A) - Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan - İzmir'in Foça ilçesinde kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle rahatsızlanan hasta, iki kez

İZMİR (A.A) - Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan - İzmir'in Foça ilçesinde kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle rahatsızlanan hasta, iki kez ambulans helikopterle hastaneye taşınarak yeniden sağlığına kavuştu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kalbindeki ritim bozukluğundan dolayı Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 79 yaşındaki Mustafa Kemal Kalyoncu, acil olarak İzmir'e sevk edildi. Ambulans helikopterle Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen Kalyoncu'nun kalbine pil takıldı.

Reklam
Reklam

Yapılan değerlendirme sonucunda kalbindeki pil çıkarılan ve taburcu edilen Kalyoncu, bir süre sonra yeniden rahatsızlanarak Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalyoncu, 112 Komuta Kontrol Merkezi ile yapılan görüşmeler sonrasında Foça'daki 7. Jandarma Komando Er Eğitim Alayı Komutanlığı pistine iniş yapan ambulans helikopterle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tekrar getirilerek, tedavi altına alındı. Kalyoncu, tedavisinin ardından taburcu edildi.

-"1,5 saatlik yol 30 dakikaya indi"-

İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Turhan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'in turistik alanı geniş bir bölge olması nedeniyle hastaların kent merkezine kara yoluyla ulaştırılmasında süre sıkıntısı yaşandığını belirtti.

Kalp hastalarının uygun merkezlere süratle ulaştırılması gerektiğine dikkati çeken Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"1,5 saat uzaklıktaki Foça'dan hastayı 30 dakikada hastaneye ulaştırmak hayat kurtarıcı. Hızlı müdahale, hayat kurtarıcı olduğu gibi hastanın sonraki yaşamını da etkiliyor. 90 dakikalık sürede hastanın kalbine müdahale edemezseniz, hayatını kaybedebilir ya da kalbi hayat boyu hasar görebilir. Ambulans oradan yola çıksaydı, hastaneye 1,5 saatten önce varamazdı. Ambulans helikopter ise 15 dakikada Foça'ya gitti, 15 dakikada hastayı kliniğe getirdi. Dünya standartlarında süreler içinde bu işlemleri yapıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: