Ambulanslar Takip Altında

Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma neticesinde ambulansların hem uydudan takibi sağlanacak hem de hareketleri...

Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma neticesinde ambulansların hem uydudan takibi sağlanacak hem de hareketleri gözlenebilecek. Bu uygulama vakalara daha hızlı erişim sağlayacak.

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, il genelindeki tüm ambulansları birbirlerine entegre ettiklerini açıkladı. Ambulansların sistematik bir şekilde kullanımını amaçlayan uygulamayla vakaya 7 dakika içerisinde ulaşılması hedefleniyor. Karakök, uygulamayla ilgili şunları söyledi:

"Yönetmenlikler ve yasa çerçevesinde; özel, kamu, üniversite hastanesi dahil olmak üzere ilimizdeki tüm ambulansları sistemimize entegre ettik. Bundan sonra ekranda hangi ambulansın nerede olduğunu ve bununla birlikte bütün hareketlerini takip edeceğiz. Böylelikle şehrimizde şiddetle hissedilen ambulans eksikliği sistemi de kontrol altına alınmış olacaktır. Bu şekilde iyi bir çalışma oldu. Bazen sıkışıldığı anda 112 yeterli gelmediği durumlarda özel hastanelerden veya kamu hastanelerindeki ambulanslardan hangisinde görevde olmayan varsa bunlar tespit edilebilecek. Bunların 112 yerine kullanılma konusunda çok faydası olacaktır. Bu açıdan hakikaten iyi bir şey diye düşünüyorum. Bununla birlikte daha hızlı hizmet verilecek. Türkiye’de vakaya ulaşım süresi olarak en kısa sürede ulaşan iller içerisindeyiz. Ortalama 9-10 dakika içerisinde vakaya ulaşabiliyoruz. Gönlümüzden geçen bu süreyi 7 dakikaya indirmektir."

Reklam
Reklam

Gaziantep genelinde 28 ambulans bulunduğuna dikkat çeken Karakök, hayırseverlerden ambulans bağışı yapmalarını talep etti. Karakök şöyle devam etti:

"Şu anda toplam 28 ambulansımız var. Tabi bunlardan 8-10 tanesi aşırı yoğun ambulanslar. O nedenle sık sık arıza veriyor. Dolayısıyla yedekli çalışamıyoruz. Bu konuda da ambulans eksikliğini gidermek için girişimlerimiz var. Gerek özel sektörde gerek halkımızdan ambulans bağışı konusunda yardımlarını bekliyoruz. Bu çerçevede yıl sonuna kadar inşallah bu eksikliklerin çoğu bitmiş olacaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: