Ameliyat Olmazsa Ölecek

Konya'nın Akşehir ilçesinde kronik viral hepatit B ve karaciğer yetmezliği bulunan genç, ameliyat ettirilmezse hayatını...

Konya'nın Akşehir ilçesinde kronik viral hepatit B ve karaciğer yetmezliği bulunan genç, ameliyat ettirilmezse hayatını kaybedecek. Annesinden karaciğer nakli yapılması gereken gencin ameliyat için 60 bin TL’ye ihtiyacı olduğu öğrenilirken, Mustafa Kaylak kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Akşehir Kozaağaç Mahallesi’nde oturan Mustafa Kaylak (20), kronik viral hepatit B ve karaciğer yetmezliği nedeniyle yatakta kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Annesi ve iki kardeşi ile birlikte yaşayan Mustafa Kaylak'ın kısa süre içerisinde karaciğerinden ameliyat olarak organ nakli yapılması gerekiyor. Oğlunun tedavisi için 10 yıldır çabaladıklarını söyleyen gözü yaşlı anne Yeter Kaylak (40), “En son İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 20 gün süreyle tedavi gördük. Benim dokum oğlumunki ile uyuştu ve oğluma karaciğerimden parça vermek istedim ancak kaldığımız hastanenin bu ameliyat için yetersiz olması sebebiyle İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildik. Eşim, dostum, bakanım, çekenim yok. Çok mağdur durumdayız. İstanbul'daki hastanede yeşil kartımız geçmedi bizden ameliyat için 60 bin lira istediler. Bu parayı karşılayacak durumumuz yok. Kocam 10 yıl önce oğlumla aynı rahatsızlıktan dolayı vefat etti. Eskiden çapaya ve işe gidiyordum şimdi gözlerim de görmüyor gidemiyorum. Doktorlar oğlumun 10 gün içerisinde acil ameliyat olması gerektiğini söylediler yoksa karaciğeri bitiyor dediler" dedi.

Reklam
Reklam

Evinde yatan ve kendisine uzanacak yardım elini bekleyen Mustafa Kaylak ise, rahatsızlığı sebebiyle Selçuk Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksek Okulunda Motor ve Otomotiv Bölümündeki okuluna da devam edemediğini de söyleyerek, "Hiç bir işte çalışamıyorum, ağır kaldırmam bile yasak. Ameliyat olursam yüzde 80 kurtulma şansım var. Annemin karaciğerinden parça alarak bana nakledecekler ama bunun için çok yüksek para isteniyor. Bunu karşılayabilecek durumumuz yok. Yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Hasta gencin halası Nazife Kaylak da, yeğeni Mustafa Kaylak'ın durumuna çok üzüldüğünü belirterek, “Ne olur Mustafa'ma yetişsinler. Babası yok, kimsesi yok" derken, anne Yeter Kaylak, “Allah rızası için oğluma yardım edin” diye gözyaşlarını tutumadı.

Hastalığı nedeniyle vücudu tamamen sarı bir renk alan Mustafa Kaylak, yetkililerin ve hayırseverlerin kendisini tekrar yaşama bağlaması için uzanacak yardım elini bekliyor. Aile kendilerine yardım etmek isteyen hayırseverlerin 0 542 367 39 17 nolu telefondan ulaşmalarını bekliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz