Ameliyathaneyi bastılar!

Eylemci asistan doktorlar, böbrek nakli sırasında ameliyathaneye girmek isteyince tartışma çıktı.

Tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'iki günlük iş bırakma eylemine' katılan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde (EÜ) dün bir grup asistan hekim ile EÜ Karaciğer Nakli Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Sözbilen arasında tartışma yaşandığı iddia edildi. Sözbilen tarafından gerçekleştirilen bir böbrek nakli operasyonu esnasında bir grup asistan hekim, yoğun bakım ünitesine girerek operasyonda bulunan asistan hekimlerin de eyleme destek vermesini istedi. Bunun üzerine enfeksiyon riski nedeniyle asistan hekimlerin yoğun bakım ünitesini terk etmesini isteyen Sözbilen ile asistanlar arasında tartışma yaşandığı iddia edildi.

Reklam
Reklam

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sabah saatlerinde EÜ Karaciğer Nakli Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Sözbilen tarafından gerçekleştirilen bir böbrek nakli operasyonu esnasında bir grup asistan hekim, yoğun bakım ünitesine girerek operasyonda bulunan asistan hekimlerin de eyleme destek vermesini istedi. Bunun üzerine enfeksiyon riski nedeniyle asistan hekimlerin yoğun bakım ünitesini terk etmesini isteyen Murat Sözbilen ile asistanlar arasında tartışma yaşandığı iddia edildi.

''NAKİL GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ ANDA İÇERİ KADAR GİRMEK ÜZEREYDİLER''

Kendisinin de eyleme destek verdiğini ancak asistan hekimler ile aralarında bir tartışma yaşanmadan kendilerini organ naklinin bölünemeyeceğini belirterek geri gönderdiğini belirten Sözbilen, "Ben de tüm hekimler gibi eyleme destek veriyorum. Ancak dün bir grup asistan hekim ameliyathanelerde ameliyat gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için teftişe çıkmışlar. Kendileri bizim nakil gerçekleştirdiğimiz anda içeri kadar girmek üzereydiler. Ben de kendilerini uyararak, hasta için enfeksiyon riski taşıdıklarını buraya böyle giremeyeceklerini söyledim. Onları geri gönderdim. Hayati risk taşıyan bir ameliyatın bölünmesini önledim. Ancak iddia edildiği gibi aramızda bir tartışma yaşanmadı" dedi.

Reklam
Reklam