Sarkık kaşlar ve yatay alın kırışıklıkları, alın kaldırma veya "kaş kaldırma" ile düzeltilebilir. Yüzünüzün bu yapısı, ne kadar mutlu ve dinlenmiş hissederseniz hissedin, yorgun, kızgın veya üzgün görünmenize neden olabilir. Kırışıklık veya sarkıklığa neden olan bu kaslar ve deri, alnı düzleştirmek ve kaşı kaldırmak için bir işlemle çıkarılır. Bu işlem, göz kapağı ameliyatı ve yüz germe gibi diğer kozmetik cerrahi işlemlerle birleştirilebilir.
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ameliyatsız yöntemlerle daha genç bakışlar sağlayan estetik operasyonları sizler için anlattı.
Kaş kaldırma ameliyatı, sarkmış bir kaş bölgesini, üst göz kapaklarının kısılmasını ve yatay alın kırışıklıklarını ortadan kaldırmayı hedefleyen, yaklaşık 40-70 yaşları arasındaki hem erkek hem de kadınlara uygulanan bir işlemdir.
Saç çizgisinin arasına gizlenen ufak kesinin açıldığı geleneksel cerrahi yöntem kullanılabilir veya cerrahi düzeltme bir endoskop kullanılarak gerçekleştirilebilir. Her iki teknik de daha pürüzsüz bir alınla sonuçlanır.
Botoks enjeksiyonu ile ameliyatsız kaş kaldırma estetiği de günümüzde yaygın olarak uygulanır. Ortalama yarım saatte tamamlanan enjeksiyon işlemi ile iyileşme sürecine gerek olmaksızın işlem tamamlanır. Etkisi birkaç gün içinde tam olarak ortaya çıkar. Kullanılan enjeksiyon malzemesine göre işlemin etkisi ortalama 8 ay sürebilir. Bu sürenin sonunda isteğe göre tekrarlanabilir.
Göz altı torbaları ve göz altı morluğu yüzün olduğundan daha yaşlı ve yorgun görülmesine neden olan, en yaygın estetik sorunların başında yer alır. Bu sorunlar kalıtımsal özellikler, bazı tıbbi rahatsızlıklar ya da yorucu yaşam tarzı gibi sebepler ile ortaya çıkabilir. Günümüzde ameliyatsız teknikler ile hem göz altı torbası hem de göz altı morluğu başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor.
Işık dolgusu, göz çevresinde ortaya çıkan estetik sorunların tedavisinde kullanılan ameliyatsız enjeksiyon tekniğidir. Göz altındaki ve göz üstündeki hacim kayıplarını gidererek daha genç ve aydınlık bir görünüm sağlar. Hacim kaybı nedeniyle oluşan çukurlar yükseltilerek ışık alması sağlanır. Işık dolgusu malzemesinin içeriğinde aminoasit, hyaluronik asit, antioksidan, mineral ve vitamin içeren özel bir jel bulunur. Kullanılan bu özel içerik ile dokuların ve hücrelerin yeniden yapılanması sağlanır. Bu sayede yüze parlak ve genç bir ifade verilir.
Işık dolgusundan önce göz çevresine lokal anestezi uygulanır. Anestezinin ardından kullanılan zengin malzeme göz altı ve göz çevresine enjeksiyonu yoluyla uygulanır. Enjeksiyon işleminin çoğunlukla tek seans uygulanması yeterli olur. Işık dolgusunun etkisi kişinin kalıtımsal özellikleri, kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ve dozuna bağlı olarak ortalama bir yıl devam eder. Göz çevresinde kullanılan jel doğal cilt yapısında da bulunması gereken malzemeleri içerdiğinden herhangi bir yan etkisi olmaz.