Amerika 'yün Bebek'i İzleyecek

Mersin'de tamamı Arslanköylü kadınlardan oluşan oyuncu ekibiyle dikkat çeken 'Yün Bebek' filmi, Türkiye ve Avrupa’daki...

Mersin'de tamamı Arslanköylü kadınlardan oluşan oyuncu ekibiyle dikkat çeken 'Yün Bebek' filmi, Türkiye ve Avrupa’daki festivallerin ardından şimdi de Amerika’da gösteriliyor.

8 ülkeden 25 filmin gösterileceği '2. New York Avrasya Film Festivali’nde, Yün Bebek, Türkiye’den gösterilecek 3 film arasında yer alıyor. Gösterilecek filmlerle ilgili titiz bir çalışma yürütüldüğünü açıklayan Festival Komitesi, Türkiye’den ödüllü filmler 'Zerre ve Elveda Katya' ile tamamı köylü kadınlardan oluşan 'Yün Bebek' filminin ABD’li izleyiciyle buluşacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Festivalin Türkiye ve Türki ülkelerin tanıtımı açısından önemli olduğunu kaydeden festivalin kurucusu ve yönetmeni Hakkı Subentekin, “Filmlerin seçiminde titiz bir çalışma yürütüldü. Filmlerin ödüllü olmasına ve Amerika’da gösterilmemiş olmasına özen gösterildi” dedi. Bu yıl St. Francis College’ın sponsorluğunda gerçekleşen festivale Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Bulgaristan, Rusya ve Polonya'dan 25 film katılacak. Türkiye’den katılan Yün Bebek filmi ise bu akşam gösteriliyor.

'Yün Bebek' filminin 2. yönetmeni olan Mersin Sinema Derneği Başkan Yardımcısı Yasin Korkmaz, filmin Türkiye ve Avrupa’nın ardından şimdi de Amerika’da izleyiciyle buluşacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Gelinen aşamayı 'köylü kadınların başarısı” olarak yorumlayan Korkmaz, "Çok çaba harcandı. İnsanüstü bir emek verildi. Pek çok zorluğu kendi olanaklarımızla aştık. En zor anlarda dahi Arslanköylü kadınların kendi hikayelerini anlatma isteği bize motivasyon sağladı. Onların başarısıyla gurur duyuyoruz. Şimdiki hedefimiz, filmimizin ülkemizde televizyonda yayınlanması. Çünkü Arslanköylü kadınlar, ayaklarında lastik ayakkabıları, şalvarları, yazmaları ve ellerinde yün bebekleriyle diğer kadınlara bir şeyler anlatmak istiyor. Biz filmimizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: