Amerika'da öldü, külleri Kızkalesi'ne getirildi

MERSİN (İHA) - ABD'nin Boston eyaletinde ölen Amerikalı Barbara Petzen'in külleri, vasiyeti üzerine Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi'ne getirildi. Ailesi ve dostlarının katıldığı anma töreninde, yine Petzen'in vasiyeti üzerine rakı içildi.

1983 yılında Adana'ya gelen ve İncirlik'te öğretmenlik yapan Barbara Petzen (79), 9 yıl çalışıp emekli olduktan sonra ev alıp Kızkalesi'ne yerleşti. Bugüne kadar da çok sevdiği Kızkalesi'nde yaşayan ve sevdikleri tarafından "Kızkalesi'nin kraliçesi" diye adlandırılan yaşlı kadın, lösemi hastalığına yakalandığı için tedavi gördüğü Amerika'da hayatını kaybetti. Ölmeden önce çocuklarına "Ben öldükten sonra külümü Kızkalesi'ne getirip denize atın" vasiyetinde bulunan Barbara için, beldedeki Ezgi Tatil Sitesi'nde bulunan evinde kızları Jennifer, Barbara ve Mary tarafından anma töreni düzenlendi. Amerika, Adana, Hatay, Mersin, Silifke ve Erdemli'deki dostlarının da katıldığı törende, konuklara yaşlı kadının en çok sevdiği rakı ve Türk yemekleri ikram edildi. Evdeki törenin ardından konuklar, sahile gidip rakı içerek töreni sona erdirdi.
Annesinin Kızkalesi'ni çok sevdiğini söyleyen Jennifer, "O burada yaşamaktan çok mutluydu. 23 yıl boyunca burada çok güzel dostluklar edindi. Çevre konusunda da çok duyarlı bir kişiydi. Bu nedenle de İngilizce ve Türkçe olarak yazılmış 'Kızkalesi Konuşuyor' adlı aylık gazete çıkarıp denizin ve doğanın kirletilmemesini yazıyordu. Yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle tedavi görmek amacıyla Amerika'ya bizim yanımıza geldi. 29 Eylül'de kaybettiğimiz annemiz, ölmeden önce bize 'Ben öldüğüm zaman hiçbir zaman ağlamayın. Kızkalesi'ndeki dostlarımla birlikte benim için anma töreni düzenleyin ve en çok sevdiğim rakı içip, gülücükler saçarak küllerimi Kızkalesi'nde denize atın. Ruhum sonsuza dek orada yaşasın' diye vasiyette bulundu. Biz de annemizin külünü alıp buraya geldik ve dostlarıyla birlikte anma töreni düzenledik" dedi.

Reklam
Reklam

Annesinin rakıyı ve Türk yemeklerini çok sevdiğini ifade eden Jennifer, "Onun vasiyetini yerine getirmek için Türk yemekleri yapıp, konuklarımıza rakı ikramı yaptık. Çünkü tek isteği buydu ve bunu yerine getirdiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

Jennifer, annesinin küllerini ileriki günlerde aile arasında düzenleyecekleri bir törenle Kızkalesi'nde denize atacaklarını sözlerine ekledi.