Amerikalı Genç Profesyoneller Müzeleri Gezdi

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Atlantik Konseyi ortaklığıyla yürütülen Genç Türkiye/Genç Amerika Değişim Programı kapsamında...

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Atlantik Konseyi ortaklığıyla yürütülen Genç Türkiye/Genç Amerika Değişim Programı kapsamında İzmir’i ziyaret eden Amerikalı gençler Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’la bir araya geldi.

Ekonomi ve siyaset alanında uzmanlaşan ve ‘geleceğin liderleri’ olarak tanımlanan program katılımcıları yerel yönetim, devlet adamlığı, siyaset ve uluslararası ilişkiler konusunda sorularını Başkan Tartan’a yöneltti.

Yerel yöneticiliği devlet adamlığıyla harmanlayan, halka hizmet ettiği her noktada ‘önce insan’ felsefesiyle hareket eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençlere siyaset yolculuğunu anlattı. 30 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyen Başkan Tartan, “Siyaset yolculuğum gençlik kolları başkanlığıyla başladı, milletvekilliği ve bakanlıktan sonra şimdi de belediye başkanlığıyla devam ediyor. Şu anda Türkiye’de hem vekillik, hem bakanlık yapmış olup belediye başkanlığı görevini sürdüren tek kişiyim” dedi.

Reklam
Reklam

"KADINLAR VE GENÇLER, ÇAĞDAŞ SİYASETTE ÖNEMLİ BİR GÜÇTÜR"

Gazetecilik yıllarının devlet adamlığı ve yerel yöneticiliğe farklı bir açıdan bakmasını sağladığının altını çizen Başkan Tartan, akademik çalışmalarından da örnek verdi. Konak Belediye başkanı dr. Hakan Tartan, siyasette gençlerin ve kadınların etkin olması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Kadınlar ve gençler, çağdaş siyasette önemli bir güçtür. Biz Konak Belediyesi olarak yaptığımız her işte özellikle gençlere ve kadınlara öncelik tanıyoruz, onların yolunu açacak projeler geliştiriyoruz. Türkiye’nin ilk kadın müzesini açıyoruz, gençlerin fikirlerini paylaşıp projelerini değerlendirebilecekleri, yerel yönetim bünyesinde ilk girişimcilik akademisini kurduk. Toplumların, uluslararası ilişkilerin sevgi ve hoşgörüyle gelişebilmesi, siyasetin ve yönetimlerin etkin kademelerinde daha çok kadın olmasıyla, genç beyinlerin ürettiği fikirlerin ciddiye alınmasıyla gerçekleşecektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz