Amerikalı heyet, Kayseri’deki spor tesislerini beğendi

Kayseri’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Amerika'nın Kuzey Carolina Eyaleti’nden gelen heyet, şehirdeki spor tesislerini beğendi....

Kayseri’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Amerika'nın Kuzey Carolina Eyaleti’nden gelen heyet, şehirdeki spor tesislerini beğendi. Heyettekiler, Kadir Has Stadı’nı sıra dışı bir tesis olarak değerlendirdi.
Amerika'nın Kuzey Carolina Eyaleti ile Kayseri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve 'Kardeş Şehir' ilişkisine temel oluşturmak amacı ile Kayseri'ye gelen Amerikalı heyet, Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'ye kazandırdığı Kadir Has Kent Müzesi'ni ve Kadir Has Stadyumu'nu gezdi. Kayseri'nin tarihi ve turistik yerlerinin de gezildiği şehir turunda Amerikalı heyet ilk olarak Kadir Has Kent Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Amerikalı heyet üyelerine şehir maketi üzerinden Kayseri'yi tanıttı. Heyetin bir sonraki durağı Kadir Has Stadyumu oldu. Gezi öncesi Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş Genel Koordinatörü Ali Üstünel'den kısa bilgiler alan heyet, daha sonra stadyumda incelemelerde bulundu.
Ardından sahaya inen heyet üyeleri, skorboardda eyalet bayrakları ile Büyükşehir Belediyesi'nin logosunu görünce sevinçlerini alkışlayarak gösterdi. Sahanın büyüsüne kapılan Amerikalı heyet, penaltı atışları yapmayı da ihmal etmedi. Ayakkabılarını ve çoraplarını çıkararak topun başına geçen Amerikalılar, oldukça keyifli dakikalar yaşadı. Kuzey Carolina Eyaleti'nin Meclis Başkanı Thom Tillis, Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'ye kazandırdığı tesislerden çok etkilendiklerini belirterek, "Kadir Has Stadyumu'nun bir benzerini ne dünyada ne de Türkiye'nin başka bir ilinde gördüm. Gerçekten sıra dışı bir yapı. Şehir Müzesi ise Kayserili olmayan ya da Türkiye'de yaşamayan biri için Kayseri'yi anlaması ve öğrenmesi açısından oldukça önemli bir yer." dedi.
Kayseri'nin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Tillis, "Kayseri tarihi zenginliklere sahip, ilgi çekici ve güzel bir şehir. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu. Stadyumu çok beğendiklerini ifade eden diğer heyet üyeleri ise, beğenilerini "maşallah" diyerek ifade etti.
Gezi sonrası Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Amerikalı heyet üyelerine içerisinde Kayserispor forması, kaşkol ve Kayseri tanıtım kitaplarının yer aldığı bir çanta armağan etti. Kuzey Carolina Eyaleti'nin Meclis Başkanı Tillis, kendisine armağan edilen 38 numaralı formayı giyerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz