Amerikalı Misafirler: Korkularımız Yersizmiş

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (İZDİM) Yönetim Kurulu üyeleriyle ABD'nin Boston şehrinden gelen misafirler, Konak...

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği (İZDİM) Yönetim Kurulu üyeleriyle ABD'nin Boston şehrinden gelen misafirler, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı makamında ziyaret etti.

Massachusetts’de bulunan Sulh Adaları Enstitüsü üyeleri Türkiye’yi yakından tanımak, sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak ve geliştirmek amacıyla İstanbul, Kayseri ve Ürgüp’ün ardından İzmir’e geldi. Aralarında akademisyen, gazeteci, yönetici ve yazar olan Amerikalılar, Türkiye’nin sıcak gündemiyle yakından ilgilenerek Başkan Tartan’dan bilgiler aldı. Konak’ın, iş merkezi konumunda ve İzmir’in merkez ilçesi olduğunu, göçmen nüfusun çok bulunduğunu ifade eden Tartan, Türkiye’de yaşanan gerginliği de açıkladı. Her şeyin Gezi Parkı’ndaki ağaçları korumakla başladığını belirterek, halkı sağduyulu olmaya davet ettiğini anlattı. Başkan Tartan, İzmir’in Türkiye’nin üçüncü büyük metropolü olduğunu da belirterek, tarihi ve turistik merkezleri hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Türkiye’yi ve İzmir’i çok beğendiklerini ifade eden misafirler, Türkiye’yi çok farklı tanımış olmaktan büyük üzüntü duyduklarını belirtti: “İlk kez Türkiye’ye geliyoruz. Amerika’da çok yanlış tanımışız. Bu kadar güzel ve modern bir hayat beklemiyorduk. Gelirken yakınlarımızla vedalaşıp geldik, kaygılarımız çok büyüktü çünkü. Bu korkuların yersiz olduğunu gördük. Ülkenize hayran kaldık, tekrar geleceğiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz