Amerikalı Müsteşar İran'a Yaptırımlar Için Türkiye'de Temaslarda Bulundu

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David S. Cohen'in 4-5 Eylül 2012...

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David S. Cohen'in 4-5 Eylül 2012 tarihlerinde Türk hükümet yetkilileri ve Türk finans sektörü temsilcileriyle görüştüğü bildirildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Hükümet ve özel sektör temsilcileri ile bir dizi verimli toplantı gerçekleştiren Müsteşar Cohen, İran’ı nükleer programı ile ilgili uluslararası endişeleri ele almaya ikna etmek için, uluslararası yaptırımların uygulanmasındaki küresel çabada, Türk finans sektörünün önemini vurguladı." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Açıklamaya göre müsteşar, Suriye’deki şiddetin bir an önce sona ermesi için Esed rejimine uygulanan yaptırımları artırmak konusunda da, ABD ve Türkiye arasında devam eden işbirliğini yeniden tasdik etti.

Bölgedeki terör finansmanına dair görüşmelerde Müsteşar Cohen; ABD, Türkiye ve uluslararası finans sektörünün, terörist ve diğer yasadışı aktörlerin istismarına karşı korunmasında ABD ve Türkiye’nin çabalarının öneminin altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: