Amerikalı Uzmanlar, Kadın Çiftçileri Eğitiyor-"Bilinçli Tarım, Bilinçli Kadın Ve Gelişen Çilimli" Projesikapsamında Kadın Çiftçiler, Amerikalı Uzmanlardan Eğitim Alıyor

"Bilinçli Tarım, Bilinçli Kadın ve Gelişen Çilimli" projesi kapsamında kadın çiftçiler Amerikalı uzmanlardan eğitim alıyor.

"Bilinçli Tarım, Bilinçli Kadın ve Gelişen Çilimli" projesi kapsamında kadın çiftçiler Amerikalı uzmanlardan eğitim alıyor.

Düzce Üniversitesi (DÜ), New Jersey Eyaleti Rutgers Üniversitesi (ABD) ve TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Çilimli ilçesindeki köylerde yaşayan kadın çiftçiler eğitim programına alınıyor.

DÜ Çilimli Meslek Yüksekokulu'nda Amerikalı uzmanlar tarafından iki hafta boyunca eğitilen kadın çiftçiler, bilinçli üretim konusunda bilgi sahibi oluyor.

Reklam
Reklam

DÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında kadın çiftçilere Amerikalı ve Türk uzmanlar tarafından tarım ürünleri konusunda eğitim verildiğini söyledi.

Kadınların ilk olarak bilgisayarda eğitim aldığını kaydeden Özmen, "Daha sonra çiftçilerimize tarım konularıyla ilgili teknik bilgiler ve işletme ile pazarlama konusunda bilgiler aktarıldı. Gerçekten güzel bir proje oldu" dedi.

Kadın çiftçilerin projeye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Özmen, "Projemize yoğun katılım oldu, 15 kadın çiftçi hedeflemiştik. Bu sezonda kadın katılımcılarımızı bulmak çok zor olduğu için hedefimize ulaştık. Amacımız, kadın çiftçilerimizin yetiştirdiği ve yetiştirmek istediği ürünler konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Eğitim programı 5 Ekim Cuma günü sona erecek.

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: