Amerikalı Yazar Branning Rize'de

Türkiye ve Türk kültürünü "Bir Çay Daha Lütfen" kitabı ile dünyaya anlatan Amerikalı yazar Katharine Branning Türkçe olimpiyatları Komitesi ve

Türkiye ve Türk kültürünü "Bir Çay Daha Lütfen" kitabı ile dünyaya anlatan Amerikalı yazar Katharine Branning Türkçe olimpiyatları Komitesi ve ÇAYKUR'un davetlisi olarak Rize'ye geldi.

Branning'i, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile eşi Emnie Sütlüoğlu Ziraat Botanik Çay Bahçesinde misafir etti. Branning'e çayın Türkiye'ye gelişi, yetiştirilmesi, Türk kültüründeki yeri ve bölge ekonomisine katkıları hakkında bilgi veren İmdat Sütlüoğlu, çayın Türkiye'de daha çok sıcak içildiğini ve insana sıcaklık verdiğini anlattı.

Reklam
Reklam

İkram edilen çayı içen, siyah üzümden yapılan pepeçura tatlısı ve Rize simidini yiyen Branning, "Çay, pepeçura, simit, ben şimdi tam Rizeliyim" dedi.

Orta Amerika'da yemeklerde genelde ayran, Fransa ve İspanya'da şarap tüketildiğini dile getiren Branning, Türk kültüründe çayın çok değerli bir yeri olduğunu söyledi.

Brannig, daha sonra beline yöresel peştemal, omuzuna da keşan takarak çay bahçesine girdi. Sütlüoğlu'nun, çay toplanmak hakkında kısa süre bilgi vermesinin ardından Branning makasla çay topladı. Branning Çay Araştırma Enstitüsünde yaş çayın kuru çaya dönüştürülmesi evreleri hakkında bilgi aldı.

Branning, yarın gerçekleştirilecek olan Türkçe olimpiyatları gösterilerine katıldıktan sonra Rize'den ayrılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: