Amerikan Askerleri Barış İçin Dua Etti

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi Müzesi Amerikan askerleri ve ailelerinin yeni yıl ayinine...

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi Müzesi Amerikan askerleri ve ailelerinin yeni yıl ayinine ev sahipliği yaptı.

Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nden gelen 15 kişilik grup Noel Baba Kilisesi Müzesi’nde dünya barışı için dua etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği’nin özel izni ile gerçekleşen ayini İncirlik Hava Üssü’nde görevli Papaz Binbaşı Robert Monagle yönetti. Basın mensuplarının görüntü almasının izin verilmediği ayin, yüksek güvenlik önlemleri altında sona erdi. Grubun Myra gezisinden sonra Demre’den ayrılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

NOEL BABA AÇIKLAMASI

İncirlik Hava Üssü’nün resmi internet sitesinde “Türkler Noel Kutlar mı?” sorusu üzerine, 26/12/2012 tarihli yapılan açıklamada, dünyanın çoğu yerinde Noel Baba olarak bilinen Aziz Nicholas’ın Türkiye'de de Noel Baba olarak adlandırıldığı, Aziz Nicholas’ın Türkiye’de yaşayıp Türkiye’de öldüğünü ise çok az kişinin bildiğine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Aziz Nicholas’ın, Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Myra antik şehrinin piskoposu olduğunun yanı sıra kilisesinin de her yıl 6 Aralık'ta Noel Baba Vakfı tarafından desteklenen ve bir hafta sürecek festivale de ev sahipliği yaptığına ayrıca yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: