Amerikan ordusuna peynir satıyor

Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri üreticilerinden Yörsan, Ortadoğu ve Uzakdoğu’daki Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne...

Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri üreticilerinden Yörsan, Ortadoğu ve Uzakdoğu’daki Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne yıllık 1,5 milyon dolarlık peynir, süt ve meyveli yoğurt satıyor. Türkiye’de Amerikan ordusunun tek resmi süt ürünleri tedarikçisi olduklarını belirten Yörsan Gıda Mamülleri İhracat Müdürü Serhan Ertence, “Bu satışı yapabilmek için Amerikan Deniz Kuvvetleri’nden Centcom sertifikası aldık. Her yıl sıkı bir denetimden geçiyoruz. Bu belgeye sahip tek Türk süt ürünleri üreticisiyiz.” dedi.
Amerikan birliklerinin Irak’tan çekilmeden önce daha fazla ürün sattıklarını kaydeden Ertence, “Amerikan ordusunun Irak ayağı varken yılda 1,5 milyon dolarlık ürün veriyorduk. Irak’tan çekildikten sonra şimdi Afganistan, Somali ve Uzakdoğu’daki birliklere ürün gönderiyoruz. Yine 1 milyon dolar civarında peynir, süt ve meyveli yoğurt satıyoruz.” bilgisini verdi.
Ertence, Amerikan ordusu dışında, Afganistan’da NATO şemsiyesi altındaki ISAF kuvvetlerine de ürün tedarik ettiklerini de aktardı.
Yaklaşık 20 ülkeye ürün sattıkları, bu sene ülke sayısını 30’a çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Serhan Ertence, uluslararası 6 fuara katılarak ihracatta iddialı bir rakam ortaya koymak istediklerini dile getirdi. Girdikleri her ülkede distribütörlük anlaşmaları yaptıklarını anlatan Ertence, şöyle devam etti:
“Amerika’dan Singapur’a Malezya’dan Japonya’ya kadar 20 ülkede ürünlerimiz satılıyor. Malezya’ya giren ilk Türk süt ürünleri şirketiyiz. Bunların yanı sıra Maldivlere de mal veriyoruz. Türkiye ile ilişkileri iyi olan bütün ülkelerin kapısını zorluyoruz. Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt, Irak, Azerbaycan ve Gürcistan’da ciddi atak yaptık. Şu anda Azerbaycan’da 1.600 satış noktasına ulaştık. 2011 yılında Malezya’dan Helal Gıda Sertifikası alarak Arap ülkelerine de açıldık.”
Yurtdışında çok uluslu marketlerle de temasa geçtiklerini aktaran Ertence, Abu Dabi merkezli 12 ülkede faaliyet gösteren ve 96 şubesi olan Lulu marketler zincirine, Singapur’da 230 şubesi olan NTUC ve Japonya’nın en büyük gıda zincirlerinden 1200 şubeli AEON’a girdiklerini kaydetti.
Serhan Ertence’nin verdiği bilgilere göre Yörsan yıllık 5 milyon dolar civarında ihracat yapıyor. Şirketin bu yılki hedefi yeni bağlantılarla bu rakamı 2-3’e katlamak. Balıkesir Susurluk’ta 115 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan şirket, günlük 1.200 ton taze süt işliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz